Galerie van Kranendonk gaat verder als Van Kranendonk Kunstzaken

Galerie van Kranendonk gaat verder als Van Kranendonk Kunstzaken

Kunstbericht.

Galerie van Kranendonk is gestopt half december 2017 met het maken van exposities.

Vanaf 1983 hebben wij met veel plezier allerlei verschillende tentoonstellingen georganiseerd en vele Nederlandse en buitenlandse kunstenaars gepresenteerd en aan u voorgesteld. Vele kunstenaars zijn bekend geworden en aangekocht door musea, instellingen, bedrijven en verzamelaars.  Vooral de laatste 20 jaar was de galerie gefocust op fotografie als beeldend medium. De beginjaren van Paris Photo (sinds 2000) betekende een internationale doorbraak voor een aantal van onze kunstenaars.

Ten gevolge van de crisis liep vanaf 2008 het tentoonstellingsbezoek af en daarmee ook de verkoop van kunstwerken.  Het was een uitdaging om deze jaren goed door te komen. Door de galerie ook open te stellen voor workshops en vergaderingen, is dit goed gelukt.  Hoewel vandaag de dag de markt weer enigszins aan het herstellen is,  is toch besloten de expositieruimte op de begane grond te sluiten. Hiervoor zal een geschikte huurder worden gezocht.

Helemaal met de kunst stoppen is niet het geval. Als curator van tentoonstellingen en als adviseur van kunstopdrachten ga ik verder, onder de naam Van Kranendonk Kunstzaken, om me zo op andere wijze voor kunstenaars in te zetten. De website van de galerie blijft bestaan, zodat men zich kan blijven oriënteren op ontwikkelingen in de fotografie.

Momenteel ben ik bezig een grote foto-expositie voor te bereiden in het museum MORE in Gorssel, die op 26 mei 2018 zal openen.

Ik hoop van harte u te blijven ontmoeten in de wereld van de beeldende kunst.

Bijzonder vriendelijk bedankt voor al uw vertrouwen gedurende vele jaren in de galerie en voor uw interesse in onze kunstenaars en exposities.

 

Jurriaan van Kranendonk – Van Kranendonk Kunstzaken.

December 2017