Maarten Wetsema

1966, Uithoorn (NL)

Dog Shoot – Maarten Wetsema

De kunstenaar Maarten Wetsema is bekend om zijn fotoportretten van honden die hij in een speciale setting van meubels (stoelen, tafels, tapijten, objecten etc) portretteert. Hij selecteert zorgduldig vooraf een object, stoel, bank of kruk voor de hond die uiteindelijk hierop wordt geportretteerd.

Deze bijzondere werkwijze van de kunstenaar, te zorgen voor de juiste attributen die bij het karakter van de hond passen, maken zijn foto’s uniek binnen het gebied van de beeldende kunst en daarbuiten.

Dit vormt een belangrijk uitgangspunt om de focus op zijn portretten in opdracht te leggen. De eigenaar van de hond en opdrachtgever van de foto krijgt een onvergetelijk portret van zijn/haar hond die in de bijzondere setting van het eigen vertrouwde interieur is opgenomen.

Behalve ‘thuis’ heeft Maarten Wetsema ook verschillende « dog shoots » verricht  waarbij men met zijn/haar hond langs kwam op locatie,  waar de hond werd geportretteerd.

Deze shoots op locatie werden o.a. gehouden in:  Tokyo (in de winkel van Comme des Garçons), Parijs (Tuileriëen i.s.m Colette), Amsterdam (tijdens de KunstRai), La Réole (abdij, kunstproject Langon), Miami (fotografiebeurs), Utrecht (Kunstliefde), Amsterdam (Foam).

De locatie kan nu echter uw eigen huis zijn waar de kunstenaar uw hond in optima forma zou kunnen portretteren.

Ovatie voor J. , 100x100 cm, 2008  Ovatie voor J (de modellen van de kunstenaar).

Sonja is een recent voorbeeld van zo’n portret opdracht. Zij werd in haar eigen huis in Rotterdam op een favoriete  stoel geplaatst en geportretteerd.

wetsema hond

Sonja, 2015

De opdracht.

De sessie van fotograferen in uw eigen huis duurt meestal een halve dag. De kunstenaar informeert vooraf welke meubels, stoelen e.d. beschikbaar zijn of die u graag wilt gebruiken.

Vooraf is ook overeengekomen op welk formaat de foto dient te worden gedrukt en op welke wijze ingelijst. Dat bepaalt de prijs van de dogshoot, inclusief honorarium kunstenaar en assistent.

Om een indicatie te geven van de mogelijkheden volgt hier een overzicht van formaten en prijzen.

Foto formaat 40×40 cm, opgeplakt op aluminium en ingelijst in houten lijst met art glass (= transparant ontspiegelend glas) ervoor (en inclusief btw):   €  2100

Foto formaat 60×60 cm, opgeplakt op aluminium en ingelijst in houten lijst met art glass (= transparant ontspiegelend glas) ervoor (en inclusief btw):   €  2700

Foto formaat 80×80 cm, opgeplakt op aluminium en ingelijst in houten lijst met art glass (= transparant ontspiegelend glas) ervoor (en inclusief btw):   €  3400

Foto formaat 100×100 cm, opgeplakt op aluminium en ingelijst in houten lijst met art glass (= transparant ontspiegelend glas) ervoor (en inclusief btw):   €  4200.

Foto’s van dog shoots op locatie.

Dog Shoot La Réole 1

Dog Shoot La Réole

 

 

 

 

 

 

Dog Shoot La Réole (Langon, France).

 

DSC00199
Dog Shoot Photo Miami

 

 

 

 

 

 

Ange, 70x70 cm, 2005

Ange – Dog Shoot Tokyo

 

Dasha, 100x100 cm, 2006
Dasha – Dog Shoot La Réole

 

Xoa, 70x70 cm, 2008
Xoa – Dog shoot Utrecht

Voor meer informatie  Van Kranendonk gallery: 070-3650406, vankranendonk@gmail.com.